Geen zin in school, niet weten wat je wil. Je moet een profielkeuze maken of een vervolgopleiding, en je weet eigenlijk niet goed wat je met je leven wilt. Of je loopt over van de ideeën, het is chaos in je hoofd, maar hebt geen idee hoe je zaken moet aanpakken. Niet echt lekker in je vel. Verveling. Geen motivatie. Niet of nauwelijks naar buiten kunnen. Hangen op je bed, vooral bezig met social media of gamen. Op school gaan je cijfers achteruit. Misschien heb je al een keer gespijbeld. Of ga je helemaal niet meer naar school.

&DreamsMatter biedt uitkomst. &DreamsMatter is een coaching & begeleidingsprogramma voor juist die jongeren, die worstelen met deze issues.  

&DreamsMatter ondersteunt jongeren bij het invullen van hun eigen toekomst. Te ontdekken wat ze leuk vinden om te doen. Het leert jongeren dat ze zelf vorm kunnen geven aan hun toekomstdromen, ook als het leven tegen zit. Door gerichte vragen, door – evt samen met je coach – letterlijk in de wereld van je dromen, wensen, nieuwsgierigheid op pad te gaan en door creatieve opdrachten worden jongeren mee genomen in persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Resultaat: Na 2 maanden weet je wat je wilt toevoegen dan wel veranderen in je leven, heb je een aantal ideeën uitgeprobeerd, heb je een doel benoemt, heb je prioriteiten voor jezelf op een rij. Jij bent zelf weer gelukkig omdat je bezig bent met jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Je staat niet meer ‘op pauze’. 

Je hebt minimaal 1 wens, toekomstdroom of ontwikkelpunt benoemd die jouw toekomstperspectief en geluk vormgeven. Je hebt een plan van aanpak waarvan je minimaal 2 concrete stappen hebt uitgewerkt. Je bent klaar om concreet met je plan aan de slag gegaan.Je kan er zelf mee verder. 

Onze aanpak verschilt doordat het inzet op de positieve en ‘gezonde’ kant van jongeren ipv hun problemen. Door hierop te focussen krijgen jongeren zelf inzicht in hun talenten, mogelijkheden en de positieve kanten van het ( jongere) leven. Onze jongerencoaches hebben een gedegen training achter de rug, waardoor zij allemaal kunnen werken vanuit de principes van Learning Dreams© en de positieve psychologie. 

Praktisch

Duur: 6 tot 8 weken. Daarin heb je een kort kennismakingsgesprek en 5 persoonlijke coaching gesprekken. Tussendoor heb je contact met je coach via app, telefoon, of een call ( skype, facetime). Want wij snappen dat je als jongere een druk bestaan hebt 😊. Daarom gebruiken slimme manieren voor een regelmatige check- in om te horen hoe het gaat en je te voorzien van tips en steun. 

Locatie: in overleg op locatie 

Kosten: € 495,-  met gratis Werkboek

Aan de slag of meer weten: meld je hier aan.

Ons &DreamsMatter coachingsprogramma bestaat uit 4 stappen:

Intake 

  • kort maken we kennis, onderzoeken we waarom je mee wilt doen en matchen we je aan de juiste jongerencoach
  • De manier waarop wij coachen is niet ergens vanaf willen, maar ergens naar toe werken!! De leidraad in de coaching en begeleiding is de methodiek van Learning Dreams © . We volgen een vierstappenplan :

Stap 1, Op ontdekking: Toekomst, dromen, wensen, passies en talenten

  • In een persoonlijke sessie gaan we opzoek naar jouw dromen, talenten, kwaliteiten en je ideeen voor de toekomst. Dit doen we aan de hand van diverse werkvormen gebaseerd op de Learning Dreams Methode. Je kiest 1 droom uit waarmee je verder aan de slag wilt.

Stap 2, Dromen verbinden aan mogelijkheden.

  • In deze fase ga je op zoek naar stappen die nodig zijn om je droom/ wens/idee waar te maken. Samen met je coach breng je mogelijkheden in beeld en kies je welke stappen er voor jou mogelijk zijn. Jouw persoonlijke ontwikkeling & groei wordt direct in actie gezet. Samen met jouw coach maak je afspraken welke stappen je daadwerkelijk gaat zetten. Stappen die bij jou passen. We streven naar minimaal 3 stappen per droom. Je onderhoudt contact met je coach via app, mail of facetimen

Stap 3, Obstakels te lijf

  • We hebben allemaal leren lopen met vallen en opstaan. Zo is het ook met dromen. Er komen obstakels op je pad en dan is de coach er ook voor je. In deze fase heb je 1 obstakel in beeld gebracht en gezamenlijk een plan van aanpak bedacht. Je coach is er voor jou en steunt jou in deze fase.

Stap 4 Je eigen pad uitgestippeld

  • Nu is het tijd om zelf verder te gaan. Je hebt in deze stap je richting voor je toekomst behaald ( voor nu ) en je kan verder met te maken stappen. Deze sessie doen we – deels met je ouders. Samen koppelen we terug naar je ouders, waarbij jij de regie hebt.