DROOM! biedt coaching en inspiratie voor kinderen, jongeren en volwassen. Centraal staat persoonlijke groei en talentontdekking. Dit doen we door workshops te organiseren, boeken uit te brengen en individuele coaching aan te bieden.
Met DROOM! keren we met jou terug naar de basis. We halen je eigen dromen – soms allang vergeten of diep weggestopt, soms nog niet wakker geschud – te voorschijn. We zetten jouw ontwikkeling (weer) in gang. En daarmee bieden we je weer toekomstperspectief. Stap voor stap gaan we op ontdekking of deze droom nog steeds een glimlach op je gezicht te weeg brengt, je hart een beetje sneller doet kloppen of dat er een sprankel in je ogen ontstaat. We ontdekken wat je nodig hebt om deze wensen waar te maken: meer zelfvertrouwen, durven om hulp te vragen, een duwtje in de rug om echt aan de slag te gaan. Dromen worden letterlijk in praktijk gebracht. En jouw persoonlijke groei krijgt opnieuw een plek in jouw leven. Want juist als jij aan je eigen vraagstukken werkt – hoe groot of klein ook - en stap voor stap al lerend op pad gaat, ben je een voorbeeld voor anderen, zo ook voor je kinderen.

Droom! is opgericht door Karen Bos, die zich al jarenlang inzet om jongeren en gezinnen een toekomstperspectief te bieden op basis van hun eigen kunnen. Daarin staan 'dromen, wensen, verlangens, oftewel intrinsieke motivatie, altijd centraal. Hier stelt zij zich voor:

Als ik mezelf moet omschrijven in twee woorden, is dat

 ‘Nieuwsgierig & Betrokken’

Deze twee eigenschappen vormen de basis van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Als sociaal psycholoog heb ik mij jaren ingezet voor de meer kwetsbaren onder ons, om daarnaast als manager altijd het beste te halen uit mijn medewerkers, door hen te stimuleren. Mensen in groei en beweging zetten, is wat ik doe. Overal en altijd. 

 
 

De keuze voor psychologie was een keuze van het hart, gesteund door mijn ouders die vonden dat ik iets moest doen waar mijn intrinsieke motivatie van 'aan' ging. En nu, zoveel jaar later, was dit nog steeds de juiste keus. Vandaag de dag gebruik ik elke dag de kennis, methode en technieken die ik daar leerde. En ik volg nog steeds het spoor van de ‘kracht van het positieve’. Ik focus me niet zozeer op problemen dan wel op de kracht die al in je zit. Dit maakt mij en DROOM! anders dan vele coaching bureaus: in onze coaching trajecten richten wij ons op het ‘gezonde deel van de mens’. Ik kijk altijd wat er wél mogelijk is, en vanuit de – soms nog niet ontdekte – talenten & wensen van mensen, zet ik een positieve beweging in gang. Een beweging die je gelukkiger maakt, die je in je kracht zet en die jou laat zien dat er meer mogelijk is dan je dacht. 

Meer dan vijf jaar geleden ben ik - tegen de stroom  in - gestart met een stedelijk  maatschappelijke organisatie als nieuw antwoord op sociale vraagstukken. Als directeur geef ik leiding aan een stichting die te werk gaat als een sociale onderneming, en ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen. In deze periode ben ik in aanraking gekomen met de Learning Dreams Methode, ontwikkeld aan de University of Minnesota, USA. Een methode die zo goed bij mij past en die beter een ‘way of life’ te noemen is!

De basis van Learning Dreams wordt gevormd door de gedachte dat elk mens een diepe motivatie heeft om te leren, te dromen en zich te ontwikkelen. Elk mens is van nature nieuwsgierig en heeft de behoefte nieuwe dingen te leren. Learning Dreams spreekt deze behoefte en nieuwsgierigheid actief aan. Inmiddels ontwikkel ik zij aan zij met de Amerikaanse Learning Dreams partners nieuwe coaching programma’s oa gericht op persoonlijke ontwikkeling van individuele medewerkers in maatschappelijke en commerciële bedrijven.